Novine

Atomi otvorili jedan od najluksuznijih hotela Ibis Styles u Sarajevu

AccorHotels multinacionacionalna grupacija većerašnjim otvaranjem Ibis Styles hotela u sarajevskoj općini Novi Grad zvanično je predstavila četvrti hotel u svom vlasništvu u Bosni i Hercegovini. Prije dvije godine nisu imali nijedan.

Na otvaranju hotela načelnik općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da nekadašnji hotel Sarajevo nakon preuzimanja hotela od strane AccorHotels i njihovog strateškog partnera Orbis Hotel Groupa postao najveći hotel u općini. Hotel ima kapacitet od 181 soba, restoran, café i panoramski bar, Wellness & Spa centar te konferencijske dvorane za 800 osoba.

Investicija je vrijedna 30 miliona KM, a 70 ljudi je zaposleno u hotelu. Irek Weglowski, potpredsjednik Uprave Orbis SA, priznao je da ciljaju otvaranje hotela i u gradovima poput Tuzle, Mostara, ali i na nekoj od olimpijskih planina. Najveći potencijal u BiH vidi u zimskom turizmu.

Svečanost otvaranja začinio je plesni ansambl Atomi. Otvaranju su pristvovale brojne ličnost iz političkog života poput aktuelnog predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića, gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, pisca Gradimira Gojera…


Izvor: www.klix.ba, www.oslobodjenje.ba